Onafhankelijk advies door en voor inwoners

  • A+
  • A-

In memoriam Derk Klein Bramel

Zaterdag 22 juni haalde Derk de laatste oogst binnen: balen hooi. Op diezelfde balen konden we vijf dagen later zitten bij zijn afscheid in de tuin bij de Vijfsprong. De wandeling in het bos op zaterdagavond was zijn laatste.

We zijn verdrietig. 6 jaar lang heeft Derk deel uitgemaakt van onze Raad. Een oproep in de krant bracht Derk ertoe zijn kennis en ervaring ook plaatselijk aan te bieden. Maar Derk bracht meer mee. Hij wist niet alleen alles van de wereld van zorg en wonen, hij bracht vooral visie mee. Visie op de manier hoe wij met mensen met een beperking  zouden kunnen omgaan. Oog hebben voor hun mogelijkheden, versterken van hun positie. Met zorg en aandacht voor hun financiën , woonsituatie en bezigheden. Nog in onze  laatste vergadering benadrukte hij dat het zijn ervaring was dat iedereen naar vermogen mee wilde doen. Ongeacht de beperking.

Derk was een bevlogen verteller. Hij nam ons letterlijk en figuurlijk mee naar de Vijfsprong, vertelde over zijn werk daar. Ook over de ontwikkelingen binnen de GGZ hield Derk een paar jaar terug een boeiende inleiding. Als de voorzitter er niet was leidde Derk onze vergadering met de hem kenmerkende vriendelijkheid en rust. Dat zou hij vandaag weer hebben gedaan.

We gaan hem vreselijk missen.

Participatieraad Bronckhorst 1 juli 2019