Onafhankelijk advies door en voor inwoners

  • A+
  • A-

Participatieraad Bronckhorst zoekt nieuwe leden

 

De Participatieraad is voor de gemeente hét adviesorgaan op sociaal terrein. Van huishoudelijke hulp, begeleiding, vervoer, werk, financiële ondersteuning, advies en hulp voor de jeugd tot wonen met zorg, welzijnswerk, maatschappelijke opvang en het vluchtelingenwerk.

Advies geven aan het gemeentebestuur. Opkomen voor de belangen van mensen die het zonder de steun van de gemeente korte of langere tijd niet redden. Weten wat er leeft. Samenwerken met collega´s. Daar gaat het heel in het kort om bij het werk van de Participatieraad.

 

De Participatieraad heeft op dit moment enkele vacatures. Er is behoefte aan mensen met affiniteit met het ouderenbeleid en kennis en kunde op het gebied van werk en inkomen. Persoonlijke ervaring met mantelzorg is daarbij een pré.  Iemand met kennis van juridische zaken is ook van harte welkom.

De leden van de Participatieraad wonen verspreid over de hele gemeente; met name mensen uit Steenderen, Vorden en Hengelo worden uitgenodigd te reageren.

 

Het terrein waarover de Participatieraad zich buigt is erg breed en daarom is het werk verdeeld over verschillende groepjes. Een keer in de maand komt de voltallige Raad  bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken en officiële adviezen vast te stellen. Het voorwerk is vaak al gedaan in één van de werkgroepen.

 

Jaarlijks ontvangen de leden een vrijwilligersvergoeding van de gemeente. De maximale periode van deelname is tweemaal vier jaar. Benoeming gebeurt op voordracht van de Participatieraad door het college.

 

Meer weten of meteen reageren? Kijk op participatieraadbronckhorst.nl of mail naar info@participatieraadbronckhorst.nl. Bellen kan ook met de voorzitter Han van Oosterbos

06 53188605